YOGO blog image

Sådan fastholder jeres fitnesscenter kunderne

Author image

yogo

22. august 2023

  Opnå øget indtjening og stabilitet ved at lære, hvordan I fastholder kunderne i jeres fitnesscenter. Få 5 tips til loyalitet og vækst her.

  Hvorfor er det vigtigt at fastholde kunder, og ikke kun at skaffe nye?

  Mens det er vigtigt at tiltrække nye kunder for at opretholde vækst og øge vores indtjening, må man ikke glemme betydningen af at fastholde eksisterende kunder.

  At fastholde kunder er afgørende for en virksomheds succes af flere grunde: 

  • Øget indtjening: Fastholdelse af kunder kan bidrage til øget indtjening på lang sigt. Eksisterende kunder er mere tilbøjelige til at købe jeres ydelser eller produkter igen og igen, hvilket betyder gentagne indtægter. Derudover er det billigere at fastholde eksisterende kunder end at skaffe nye. Ifølge nogle undersøgelser kan det koste op til fem gange mere at skaffe nye kunder end at fastholde de eksisterende.
  • Mund til mund markedsføring: Eksisterende kunder kan være jeres bedste markedsføringsværktøj. Hvis I leverer en god oplevelse og værdi for jeres kunder, er de mere tilbøjelige til at anbefale jer til deres venner, familie og kolleger. Mund til mund-markedsføring er en af de mest effektive former for markedsføring, da det skaber tillid og troværdighed hos potentielle nye kunder.
  • Loyalitet: Ved at fastholde jeres eksisterende kunder opbygger I loyalitet og tillid. Når jeres kunder føler sig tilfredse og værdsat, er de mere tilbøjelige til at fortsætte med at bruge jeres ydelser og produkter. Loyalitet fører til langvarige forhold og gentagne køb, hvilket igen bidrager til øget indtjening.
  • Feedback og forbedring: Eksisterende kunder giver jer en værdifuld kilde til feedback og mulighed for forbedring. Gennem deres erfaringer og holdninger kan I få indsigt i, hvordan I kan optimere vores ydelser og produkter for at imødekomme deres behov og ønsker endnu bedre. Det kan hjælpe jer med at forbedre jeres forretningsprocesser og differentiere jer fra konkurrenterne.
  • Stabilitet og bæredygtighed: Ved at fastholde jeres eksisterende kunder skaber I stabilitet og bæredygtighed for jeres virksomhed. Det reducerer svingninger i omsætningen og skaber en mere pålidelig indkomststrøm. Det giver jer mulighed for at planlægge og investere i jeres virksomhed på lang sigt.

  En af de vigtigste redskaber til at fastholde kunder i et fitnesscenter er at have et godt og intuitivt bookingsystem, som er let for kunderne at bruge. På den måde vil de være mere tilbøjelige til at købe jeres ydelse igen og igen. Læs mere om vores bookingsystem her. 

  5 tips til at fastholde kunderne

  1. Skab en personlig og engagerende kundeoplevelse 

  Gør så dine kunder føler sig velkomne og værdsat. Hav en god kommunikation med dem, lyt til deres behov og ønsker, og tilpas dine ydelser og produkter til dem. Vis interesse og tag dig tid til at løse de eventuelle problemer eller bekymringer, de måtte have.

  2. Kommuniker regelmæssigt og relevant

  Hold dine kunder opdateret med nyheder, tilbud og begivenheder. Send dem personlige beskeder og fødselsdagshilsner. Sørg for at kommunikere på en måde, der er relevant for dem og deres interesser.

  3. Beløn loyale kunder

  Udfør loyalitetsprogrammer, så dine loyale kunder får belønninger for deres fortsatte støtte. Det kan være i form af rabatter, gratis prøveperioder eller eksklusive tilbud. Vis dine kunder, at du værdsætter deres loyalitet og ønsker at belønne dem for det. Loyalitetprogrammer har vist sig at være en effektiv strategi til at sænke frafald og øge engagementet i en forretning. 

  4. Tilbyd en bred vifte af ydelser og produkter

  Vær sikker på at have et varieret udvalg af ydelser og produkter tilgængelige for dine kunder. Træning, holdtræning, personlig træning, evt. sociale arrangementer, workshops eller oplevelser der giver dine kunder lyst til at være en del af et fællesskab. Det giver dem mulighed for at vælge det, der passer bedst til deres behov og interesser. Ved at tilbyde forskellige muligheder kan du også tiltrække nye kunder og fastholde eksisterende kunder ved at imødekomme deres skiftende behov og øge tilfredsheden. 

  5. Implementer et intuitivt bookingsystem

  Et godt bookingsystem kan gøre hele bookingprocessen nemmere og mere bekvem for dine kunder. Sørg for at vælge et system, der er brugervenligt, tilpasset din virksomheds behov og som giver mulighed for online booking, betaling og afbestilling. Det vil spare tid for både dig og dine kunder og forbedre kundeoplevelsen, og helt sikkert skabe resultater for jeres kundefastholdelse. 

  Få adgang til en verden af muligheder med YOGOs bookingsystem

  Med YOGO kan du alt det, du har brug for:

  • Sende video live eller afholde events
  • Oprette og administrere holdtræning
  • Have videoer liggende på dit website
  • Bruge SMS’er ved aflysning af hold og plads på hold via venteliste
  • Håndtere lokaler, instruktører, udstyr m.m.
  • Oprette ventelister
  • Tage imod online betaling
  • Oprette kampagner
  • Have tæt kontakt med dine medlemmer
  • Lave omfattende kunderapporter og analyser 

  Læs mere om vores priser og abonnementer her

  Skal vi hjælpe dig med opsætning af dit bookingsystem?

  Kontakt os på mail yo@yogo.dk eller ring til os på telefon +45 71 99 31 61. Vores søde kolleger er klar til at besvare dine spørgsmål og hjælpe din virksomhed med at forenkle kalenderbookinger og SMS.

  Vi glæder os til at hjælpe dig! 🙂