YOGO blog image

Hvordan man starter et træningscenter trin for trin

Author image

yogo

10. januar 2024

  Uanset om du har en passion for fitness, yoga, pilates eller dans, er det at åbne dit eget træningscenter en spændende udfordring, der kan give dig muligheden for at dele din viden og hjælpe andre med at nå deres træningsmål.

  Når du beslutter dig for at starte et træningscenter, er der flere vigtige faktorer, du skal overveje for at sikre succes. Læs mere om hvad de er her. 

  Hvad er de første 9 skridt til at starte et træningscenter?

  Når man ønsker at åbne et træningscenter, er der nogle vigtige første skridt, der skal tages. Her er nogle af dem:

  1. Hvad er formålet og målet: Start med at afgøre, hvilken type træningscenter du ønsker at åbne. Skal det være et yoga-studie, et fitnesscenter, et pilates-studie, et dansestudie eller noget helt andet? Definér også dine overordnede mål for centret, som f.eks. at fremme sundhed og trivsel eller at støtte i form af træning og motion.
  2. Udarbejdelse af forretningsplan: En solid forretningsplan er afgørende for at sikre succes med at åbne et træningscenter. Dette omfatter at definere din målgruppe, konkurrencen i dit område, markedsføringsstrategier, omkostningsanalyser og finansieringsmuligheder. Læs mere om hvordan man lægger en god forretningsplan for et træningscenter her.
  3. Lokalitet og faciliteter: Find det rigtige sted til dit træningscenter, der passer til din målgruppe og sikrer tilstrækkelig plads til de nødvendige faciliteter. 
  4. Afsøgning af juridiske og kommercielle forhold: Få styr på de relevante love og forskrifter, der styrer driften af træningscentre i dit område. Sørg for at oprette et juridisk selskab og få de nødvendige licenser og forsikringer på plads.
  5. Indretning af træningslokalerne: Gør dig tanker om, hvordan du vil indrette og udstyre træningslokalerne for at skabe et sikkert, funktionelt og behageligt miljø. Overvej også hvilket udstyr og faciliteter, der er relevant for din målgruppe.
  6. Rekruttering af personale: Find dygtige og kvalificerede instruktører til at lede træningssessioner og assistere med daglig drift. Vælg personale, der har erfaring inden for den specifikke træningsform, du tilbyder, og som har gode kommunikationsevner og en passion for sundhed og fitness.
  7. Markedsføring og promovering: Udvikl en omfattende markedsføringsstrategi for at tiltrække og fastholde kunder. Dette kan omfatte oprettelse af en hjemmeside, brug af sociale medier, distribution af brochurer og annoncering på lokale medier. Læs mere om marketing for fitness her.
  8. Opbygning af et bookingsystem: Et vigtigt skridt er at implementere et intuitivt bookingsystem, der gør det nemt for dine kunder at planlægge og betale for træningssessioner. Et bookingsystem kan hjælpe med at styre tidsplaner, holde styr på medlemskaber og give kunderne en god brugeroplevelse.
   Læs mere om YOGOs intuitive bookingsystem her. 
  9. Sørg for fortsat forbedring: Efter åbningen af dit træningscenter er det vigtigt at lytte til feedback fra dine kunder og tilpasse dine tilbud og services for at imødekomme deres behov. Hold dig opdateret med de nyeste trends og teknologier inden for træningsbranchen for at forblive relevant og konkurrencedygtig. Læs mere om hvordan man får flere medlemmer i sit træningscenter her.

  Hvordan finder man det rette sted til et træningscenter?

  For at vende tilbage til tredje skridt, som handler om at finde det helt rette sted til dit træningscenter, lister vi nedenfor nogle gode overvejelser om netop denne udvælgelse. Lokaliteten spiller nemlig en helt afgørende rolle i opstarten af træningscenteret: 

  • Beliggenhed: Vælg en placering, der er bekvemt for dine potentielle kunder. Et centralt beliggende område med let adgang til offentlig transport og parkering er ideelt. Tænk også på områdets demografi og om der er tilstrækkelig efterspørgsel efter træningstjenester i området.
  • Størrelse og layout: Vælg et sted, der har tilstrækkelig plads til at rumme dine faciliteter og udstyr. Tænk også på andre faciliteter såsom omklædningsrum, receptionsområde og eventuelt et møde- eller behandlingsrum, der kan være nødvendige for din bedrift. Et godt layout kan maksimere effektiviteten og skabe en positiv oplevelse for dine kunder.
  • Faciliteter og udstyr: Gennemse områdets faciliteter og udstyr for at sikre, at de opfylder dine specifikke behov. Tjek også, om der er mulighed for at udvide eller tilføje udstyr i fremtiden, hvis din virksomhed vokser.
  • Pris og lejebetingelser: Overvej dit budget og undersøg markedet for at få en idé om huslejeomkostningerne i området. Vær også opmærksom på eventuelle lejebetingelser eller kontraktforhold, der kan påvirke din virksomheds bæredygtighed.
  • Konkurrence og samarbejdsmuligheder: Analyser området for at identificere eventuel konkurrence fra andre træningscentre. Undersøg også mulighederne for samarbejde med andre lokale virksomheder eller foreninger, der kan bidrage til at tiltrække flere kunder og skabe synergier i lokalområdet. Når du har identificeret potentielle steder til dit træningscenter, er det en god idé at besøge dem personligt. 

  Har du lyst til at prøve vores bookingsystem gratis?

  Det er helt essentielt for et træningscenter at have et godt og let anvendeligt bookingsystem. 

  I opstartsfasen er der mange store beslutninger, og det forstår vi hos YOGO. Derfor tilbyder vi dig at afprøve vores bookingsystem gratis, inden du endeligt træffer en beslutning. 

  kontakt os på mail yo@yogo.dk  eller ring til os på telefon 71 99 31 61. Vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål og give dig den bedste service muligt. Lad os sammen tage dit træningscenter til det næste niveau!

  Vi glæder os til at høre fra dig!